Начинът, по който Продължаваме промяната предлага проекторешението за обединение, е несериозен.

...
Начинът, по който Продължаваме промяната предлага проекторешението за обединение, е несериозен.
Коментари Харесай

Борисов: ПП е обезглавила българската енергетика, документът им е обречен на неуспех

Начинът, по който " Продължаваме промяната " предлага проекторешението за обединяване, е лекомислен. Документът е жертван на крах, а Политическа партия ни връщат първоначално. Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, съгласно който Политическа партия е " обезглавила българската енергетика ".

" Считам, че самият метод, по който се предлага този документ, и го разисквахме в този момент следобеда с изпълнителната комисия, е несериозно. Той е жертван на крах по метода, по който се предлага. Още повече - зад този документ ние не знаем кои са хората, които ще го извършват. А ние като партия към доста от тях имаме освен искания, забележки, а считаме даже, че са минали оттатък границата ", отбеляза Борисов.

По думите му Политическа партия прави същото предложение, каквото са създали от ГЕРБ и е било отхвърлено. 

" Техният дебелоглав ни връща първоначално. Това, че водачите на партиите не отидоха на разискването на този документ, демонстрира изолацията, в която са изпаднали. Изключвам сътрудниците от Демократична България, които харесват всичко, което Политическа партия оферират ", добави водачът на ГЕРБ.

Според него най-елементарният образец са цените на горивата - при Политическа партия дизелът е бил 3,47 лева, а към днешна дата е с 0,58 лева по-евтин, а бензинът е бил 3,33 лева, а в този момент е с 0,84 лева по-евтин.

Докато е Партията на смяната, от джоба на българина, който си зарежда автомобила, изтича близо лев. Всичко това е отивало в нечии джобове. В размер на над пет милиарда лв., разяснява Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той бе безапелационен, че с визията, която от ГЕРБ-СДС са имали за диверсификация на страната, са я подготвили, с цел да може през днешния ден да се подпише сходен документ. Борисов засяга днешното съглашение сред " Булгаргаз " и " Боташ " за достъп до газопреносната мрежа на Турция.

Сиреч, не сме пили шербет, а сме правили доста работа, сподели Борисов и означи, че по време на неговите държавни управления са били сменени всички компресорни станции с най-хубавите американски такива, в резултат на което те са станали реверсивни.

Борисов настоя и парламентарната група на ГЕРБ да внесе проекторешение за нови реактори в АЕЦ " Козлодуй ".

" Партията на смяната е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн завършват. Никой разбиращ енергиен специалист не би се съгласил да си унищожим 60% от производството на сила. Незабавно внесете предложение и задължете служебното държавно управление да не допусне тази злополука ", акцентира Борисов.



Малко по-рано в Народно събрание се състоя среща на Николай Денков и парламентарно показаните партии. На поканата се отзоваха единствено от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ". Отново не пристигнаха на срещата от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Кристиан Вигенин взе думата пръв и разгласи, че по решение на ИБ и ПГ на Българска социалистическа партия партията няма по какъв начин да поддържа декларацията, както и не я преглеждат като вероятно съдружно съглашение. Той уточни, че вземат участие в срещите, с цел да показват диалогичност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР